Rene Reinaerts

Na een actieve carrière als volleyballer voor meerdere Nederlandse, Belgische en Duitse clubs in zowel nationale als internationale competities ben ik aan de slag gegaan als trainer. Mijn natuurlijke interesse voor het verbeteren van gezondheid door middel van beweging hebben geleid tot het afronden van de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht met accenten op Bewegingswetenschappen en Healthcare Policy Innovation and Management. Daarnaast ben ik gecertificeerd als fitnesstrainer en Functional Movement Systems 1&2 trainer.

Als trainer ben ik sterk geïnspireerd door Gray Cook en FMS. Waarin het bewegen in ketens en gehele patronen centraal staat. Inmiddels is deze filosofie dan ook niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse praktijk. Ik ben altijd op zoek naar de juiste verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit, eerst goed bewegen en dan meer bewegen. Middels een systematische trainingsaanpak zal ik proberen te helpen in het behalen van trainingsdoelen.

De juiste voeding, voldoende rust en beweging in het dagelijks leven dragen allemaal een steentje bij aan het behalen van de doelen. Deze factoren zullen allemaal ter sprake komen tijdens de introductie om tot een zo holistisch mogelijke aanpak te komen. Voor mij is het bewandelen van de middenweg erg belangrijk. Extremen in sport, voeding en het leven zijn moeilijk vol te houden en leiden niet tot duurzame resultaten.

Opleiding en specialisaties

  • Gezondheidswetenschappen universiteit Maastricht; Bewegingswetenschappen en Healthcare Policy Innovation and Management
  • Functional movement Systems 1 & 2 trainer
  • Personal trainer